Дев’ятнадцять проєктів, які стосуються розбудови освітньої інфраструктури, буде реалізовано у Донецькій області в рамках президентської програми «Велике будівництво». Про це повідомляє пресслужба ДонОДА із посиланням на заступницю голови Донецької облдержадміністрації Юлію Костюніну.

Зокрема йдеться про реконструкцію семи закладів дошкільної освіти: чотирьох  - у Маріуполі, по одному у Добропіллі, Костянтинівці та Мирнограді.  Загальна потужність дитячих садочків -  1500 місць.

Заплановано проведення реконструкції 11 закладів загальної середньої освіти: три – у Бахмуті, по одній школі – в Авдіївці, Маріуполі, Новогродівці, Родинському, Торецьку, у смт Новоекономічне та у селищах Кальчик та Петрівка.  Юлія Костюніна зазначила, що дві з цих шкіл  розташовані вздовж лінії  розмежування -  в Авдіївці та Торецьку. Реалізація цих проєктів дозволить покращити  умови навчання для 7 500 учнів.

Ще один проєкт – це створення музею науки у Маріупольському державному університеті. 

Проєкти реалізуються за рахунок коштів всіх  рівнів бюджетів: державного, обласного  та місцевих бюджетів  територіальних громад. 

Сім проєктів будуть реалізовані із залученням коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР):  в одному садочку,  п’яти школах, а також розпочнеться  проєкт  щодо створення музею науки у місті Маріуполь. 

За Надзвичайною  кредитною програмою для відновлення України  реалізується 8 проєктів:  у п’яти садочках та трьох школах.

За рахунок коштів обласного бюджету реалізуються 4 проєкти: в одному садочку та трьох школах. 

«До кінця 2021 року планується завершення будівельних робіт за 15 об’єктами,  4 об’єкти внесено як перехідні на 2022 рік», - сказала Юлія Костюніна.