Покровська громада перейшла на водопостачання за графіком. На зменшення обсягу води та зниження тиску у водопровідній мережі скаржаться жителі Родинського. З чим пов’язані перебої з водою, пояснив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

За його словами, Карлівська фільтрувальна станція зазнала значних руйнувань через обстріл з боку рф. Відновлювальні роботи ведуться, але через постійні обстріли цей процес значно ускладнений. 

«Фільтрувальна станція з очищення шахтних вод працює в штатному режимі, але вона має обмежений ресурс. З неї бере воду все місто Покровськ та частина Покровської ТГ. Також вона дає воду і для Мирноградської громади. Графік подачі води є на офіційному сайті. Якщо будуть зміни, ми додатково повідомимо», – зазначив Олексій Стебель. 

Читайте також: Як подаватимуть воду в Покровській ТГ до кінця січня: з’явився графік

Що стосується Родинського – на відміну від іншої частини Покровської громади, яку забезпечує водою компанія «Вода Донбасу», водопостачання цього міста здійснюється з шахти «Краснолиманська».

«Згідно з меморандумом, вода, отримана зі свердловини шахти «Краснолиманська», більше нікуди не подається, окрім міста Родинське. Втім, на жаль, ми повністю залежимо від кількості води, яку нам подає шахта. Наразі ця кількість занижена», – розповів Олексій Стебель.

Він також додав, що в певні періоди потрібно набирати воду в накопичувальні резервуари – а це через її недостатню кількість може обмежувати обсяг води, яка подається жителям міста.

Потреба Родинського у воді влітку складала близько 2700 м³ на добу, в зимовий період – 2200 м³. Сьогодні ж загальний обсяг отриманої з фільтрувальної установки води – 600-800 м³ на добу.

«Ми працюємо над вирішенням питання додаткових обсягів води. Вже є плани збільшення можливості надходження за рахунок компанії «Вода Донбасу». Ми зараз працюємо над погодженням цих планів, але технічно шахта «Краснолиманська» не може надавати нам стільки води, скільки потрібно, тому ми всі є заручниками цієї ситуації», – розповів Олексій Стебель.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що централізоване водопостачання Покровської громади було припинене через пошкодження критично важливого інфраструктурного об'єкта внаслідок обстрілу.