У покровській музичній школі імені Миколи Леонтовича провели святковий концерт до Міжнародного дня музики, який відзначали 1 жовтня. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Керівниця міського відділу культури Олена Олехнович вважає, що кожна розвинена особистість має вміти грати на музичному інструменті, а знання нот на рівні читання тексту – це велике досягнення, до якого варто прагнути.

«Музика тече по наших жилах. Вона лунає за декілька сотень метрів від лінії фронту і в тилу. Жодне родинне свято не відбудеться без музичного супроводу. Музика – міжнародна мова», – підкреслює Олена Олехнович.

Також читайте: На війні без пісень ніяк: у Гродівці відсвяткували День захисників і захисниць України

Цього року Міжнародний день музики збігся з професійним святом вчителів. Педагоги музичної школи, які досягли найкращих результатів, були відзначені почесними грамотами. Колег вітали керівники Покровської та Родинської музичних шкіл. 

«Коли я прийшов працювати в нашу школу, то перше, що побачив – людей, які закохані в музику, які здатні зробити все для своєї улюбленої школи», – зазначив директор Покровської музичної школи Євгеній Григорович.

«Ваш талант робить музику ближчою та зрозумілішою для всіх, а ваша праця є неоцінимим внеском у формування майбутнього України», – звернулася до вчителів в.о. директора Родинська музичної школи Ольга Григорович.

Як зазначають освітяни, для них головне досягнення – це закохані в музику діти, серед яких вже є кілька стипендіатів міського голови.

Після офіційної частини вихованці музичних шкіл демонстрували свої таланти під час творчих виступів.

Детальніше про святкування Міжнародного дня музики в Покровську – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що в Добропіллі відбувся концерт в межах мистецького проєкту «Культурний фронт», спрямованого на поліпшення психоемоційного стану жителів прифронтових територій.