Водойму в селі Перше Травня планують використовувати для централізованої подачі води до двох старостинських округів Покровської громади. Таку можливість обговорили сьогодні на зустрічі керівництва громади з місцевими жителями – повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Як зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк, для влади одне з першочергових завдань – вирішити питання з водою, адже Карлівська фільтрувальна станція знаходиться під постійними обстрілами.

«Ми працюємо на упередження, щоб взимку не залишитись без води. У Покровської громади є донори, які передали нам сучасні очисні установки. Одну з них плануємо розмістити на території Першотравневого старостинського округу біля водойми. Її обсяг складає близько 50 тисяч кубометрів води. Якщо ми качатимемо по 100 кубів рідини на добу, нам води вистачить на рік», зазначив Сергій Добряк.

Крім того, водойма має джерела, які її наповнюватимуть.

«Ми провели пошук місць у громаді, де було б доцільно встановити очисну споруду потужністю від 24 до 54 кубометрів води на годину, зауважив заступник покровського міського голови Олександр Добровольський.  У Першому Травня є джерело води, мережі, які знаходяться на балансі КП «Покровськводоканал», та місце для встановлення обладнання. Качаючи воду з місцевої водойми, ми забезпечимо водою селище Шевченко та частину села Перше Травня».

Усі разом оглянули ділянку, де планується встановлення очисної споруди. Крім того, було проведено опитування та зібрано підписи на згоду на розташування установки на території старостинського округу. 

«Це дуже важливий проєкт, який дасть нам змогу забезпечити очищеною водою два старостинські округи, зазначила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо. Вона буде подаватись централізовано, по трубах, і люди не будуть змушені носити її у відрах або чекати, коли до них довезуть технічну або питну воду. Мешканці Першотравневого старостинського округу підтримали таку ініціативу, тож впевнена, що від її реалізації буде усім лише користь». 

Монтаж очисної установки триватиме близько двох тижнів. Тож імовірно, що вже до кінця жовтня жителі двох старостинських округів матимуть централізовану подачу води.