Щорічно в четверту суботу листопада українці згадують страшні сторінки історії, коли у 1932-1933 роках комуністичний тоталітарний режим, попередник путінського рашизму, вчинив в Україні злочин геноциду – Голодомор. 

Навмисно створений голод убив мільйони українців, а долі тих, хто вижив, скалічив. Пережиті жахіття залишили глибоку травму в кількох поколіннях українців. Унаслідок Голодомору активний, а тим більше масовий спротив радянському режиму було припинено.

Сьогодні, у День пам’яті жертв голодоморів, начальник Покровської МВА Сергій Добряк та представники органів виконавчої влади поклали квіти до пам'ятного знаку на Центральному кладовищі.

«Цього року ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України. Через дев’ять десятиліть після Голодомору-геноциду проти українців знову застосовують методи знищення. Майже дев’ять місяців повномасштабної війни засвідчили: здійснюючи вторгнення, росія має на меті знищити українську націю як таку, – зазначив Сергій Добряк. – Але сьогодні українці мають власну державу і завдяки цьому успішно протистоять путінському геноциду. Ми маємо все для перемоги! Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!»

Джерело: Покровська МВА