1 липня в Покровській громаді відзначається День Піщанського старостинського округу. Зараз тут проживають близько тисячі людей. Про життя в старостинському окрузі дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

Округ охоплює чотири населені пункти: Вовкове, Солоне, Звірове та Піщане. Останні два мають транспортне сполучення з містом, автобус курсує тричі на тиждень. Місцеві жителі користуються такою нагодою, аби купити провізію на ринку або в супермаркеті. Проте і в селах є невеликі крамниці, де можна придбати чимало необхідних речей: від продуктів до побутової хімії.

Фахівці різних установ систематично надають послуги жителям старостинського округу.

«Мобільний офіс УСЗН, консультації з юристом «Схід SOS», виїзний прийом адміністратора ЦНАП, мобільний офіс «Ощадбанку», де мешканці мають можливість відкрити, закрити рахунок, отримати миттєву картку, сплатити комунальні послуги, зняти готівку та здійснити грошові перекази. Кожного тижня здійснює роботу і пересувне відділення «Укрпошти»: видається пенсія, продаються товари першої необхідності», – розповідає діловодка відділу управління Піщанським старостинським округом по роботі з територіями Неля Павленко.

За її словами, по понеділках по всіх чотирьох населених пунктах здійснюється підвіз безкоштовної питної води. Щочетверга працівники міського Багатогалузевого комунального підприємства вивозять звідси сміття.

На постійній основі представникам пільгових категорій видають продуктові набори від благодійного фонду «Діти нового покоління». Корисні пакунки часто надходять і від міжнародної організації GEM. «Янголи спасіння» не раз привозили родинам з дітьми до 14 років теплі речі, гігієнічні набори, а також будівельні матеріали постраждалим від обстрілів.

«Благодійна організація «Аваліст» надавали родинам паливні брикети і питну воду. Нещодавно благодійний фонд «Карітас» пробурив свердловину, в подальшому є надія на встановлення осмосу та забезпечення населення безкоштовною питною водою», – розповіла Неля Павленко.

У селищі Звірове функціонує фельдшерський пункт, що працює по буднях.

Крім того, щомісяця лікарі міжнародної організації «STEP-IN UKRAINE» проводять прийом населення та надають потрібні медикаменти.

Є у Піщаному клуб, а також школа, яка віднедавна, відповідно до реформи освіти, стала гімназією. У ній отримують освіту близько сотні дітей, щоправда, протягом останніх двох з половиною років – дистанційно. У мирний час до навчального закладу був організований підвіз школярів з сусідніх населених пунктів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровській громаді відбулись громадські обговорення щодо перепрофілювання Піщанського ЗЗСО.