Керівники громади разом з очільниками правоохоронних органів вшанували пам’ять борців з нацизмом та жертв війни. Про це повідомляє Покровська міська рада.

Сьогоднішня дата для нашого символізує народу не тріумф переможців над переможеними, а є нагадуванням про страшну катастрофу, найбільш криваву і жорстоку в історії людства війну, що забрала життя від 50 до 85 мільйонів людей.

Цього року пам’ятні дати Україна відзначає в умовах повномасштабної військової агресії Росії проти України, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії та військово-політичного керівництва.

Мер Покровська Руслан Требушкін, секретар міської ради Наталія Іваньо, заступники міського голови та керівники правоохоронних органів взяли участь у меморіальному мітингу та поклали квіти до братської могили на площі Шибанкова та до пам'ятника маршалу Москаленку.

Руслан Требушкін привітав присутніх з Днем пам'яті та примирення та перемогою над нацизмом у другій світовій війні. Побажав здоров'я, миру та перемоги України у боротьбі з російським фашизмом.

«Минуло вже 77 років, але страшні події тих днів актуальні і сьогодні. Наша країна потерпає від фашизму. Розстрілюють наші міста, наших людей, гинуть жінки та діти, – зазначила Наталія Іваньо. – Ми звертаємось до всієї світової спільноти, до кожного українця. Жоден день зараз не має проходити дарма. Ми повинні діяти так, аби наші славні захисники - збройні сили України - мали нашу підтримку, віру в їхні сили, в нашу перемогу. Єднаймося, бо ми українці. Все буде Україна!»

Після перемоги у російсько-українській війні наша держава та Український народ отримає нове державне свято перемоги над сучасним нацизмом, що об’єднає все суспільство, а Україна перейде виключно до європейської традиції відзначення 8 травня як Дня пам'яті та примирення і вшанування жертв Другої світової війни.

Перемогли нацизм – переможемо і рашизм! Слава Україні!