Надання різнобічної допомоги переселенцям, ветеранам та іншим громадянам, які постраждали від російської агресії, координують центри підтримки цивільного населення. Діє такий центр і в Покровській громаді – на цьому тижні відбулося його перше засідання. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Це велика кропітка робота, можливо, не завжди її бачать. Але сьогодні ми її систематизували, проаналізували і будемо робити надалі, бо це робота, яка ведеться 24 на 7 всіма нашими службами», – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.

На засіданні Координаційного центру насамперед проаналізували результати опитування, яке проводилося серед мешканців громади. Кожен бажаючий, скориставшись QR-кодом, міг поставити своє запитання: з 24 липня по 21 серпня їх надійшло 1012.

У ході засідання було зазначено, що задоволено 94% гуманітарних питань (надання продуктів харчування, засобів гігієни, одягу, будматеріалів тощо). Понад три тисячі громадян отримали грошову допомогу від міжнародних організацій. Загалом від благодійників надійшов 21 мільйон гривень.

За півроку укладено 16 меморандумів про співпрацю щодо гуманітарної, психологічної та юридичної допомоги. Жителям громади видано 128 тисяч хлібобулочних виробів і майже стільки ж продуктових наборів. Громада отримала 195 генераторів, твердопаливні обігрівачі, ємності для води, гігієнічні набори.

У ході засідання начальник житлово-комунального відділу Дмитро Візенков відзвітував про ліквідацію наслідків обстрілу Покровська 7 серпня.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими презентував дорожню карту для сімей, у яких потрапили в полон чи загинули рідні-військовослужбовці.

У засіданні взяла участь в режимі онлайн директорка департаменту соціального захисту населення Донецької ОВА Олена Токарева. Вона розповіла про створення структурного підрозділу з питань ветеранської політики.

Детальніше про питання, які розглянули на засіданні Координаційного центру – в сюжеті ТК «Орбіта».