Медики Покровська фіксують нову хвилю захворюваності на COVID-19. У період з 15 січня по 4 лютого виявлено 526 осіб із коронавірусом, з них 154 дитини. З кожним днем рівень захворюваності збільшується, повідомляє прес-служба Покровської міської ради.

У відділенні для лікування хворих на COVID-19 КНП «Родинська міська лікарня» на даний час перебуває 14 осіб, у інфекційному відділенні Покровської КЛІЛ - 30 пацієнтів. За останні три тижні до інфекційного відділення лікарні було госпіталізовано 29 пацієнтів, з яких 5 померли, 7 – знаходились на апараті ШВЛ.

«Ця нова хвиля коронавірусної хвороби має свої особливості, - зазначив начальник відділу охорони здоров’я Олександр Овчаренко. – Наприклад, короткий інкубаційний період. Новий вірус «Омікрон» вражає дітей (до 25% від загальної кількості пацієнтів). Оскільки хвороба протікає у легкій та середній формі, багато людей не звертаються за медичною допомогою і становлять загрозу для інших».

Очільник відділу охорони здоров’я закликав усіх дотримуватись протиепідемічних та карантинних норм, а також вакцинуватися.

За весь період проведення кампанії з вакцинації імунізовано понад 26 тисяч покровчан. Першу дозу вакцини отримали 2656 осіб, другу – 24182 особи, «бустерну» - 425 громадян.