Сьогодні в ЗОШ №9 бригада медиків вакцинувала від COVID-19 усіх бажаючих освітян Покровської громади. Про це повідомляє пресслужба Покровської міської ради.

«Досвід, який ми отримали, був для всіх нелегкий, – відзначив вчитель фізкультури Олександр Гетьман. – Не хочеться, звичайно, піти на дистанційне навчання. Хочеться бачити дітей у класі, працювати з ними наживо».

Для вчительки української мови та літератури ЗОШ №9 Олени Кравченко зробити щеплення – це свідомий вибір. Вона постійно знаходиться у колективі дітей та колег, тож турбується про створення імунітету. 

Перед щепленням кожного педагога перевірив лікар: виміряв тиск, сатурацію та температуру.

«Робимо щеплення усім бажаючим, – зазначила сімейна лікарка Оксана Денисенко. – Розповідаємо, що це необхідно, навіть якщо людина перехворіла. Це важливо для стримування пандемії. Педагоги контактують із великою кількістю дітей, які хворіють нарівні з дорослими».

«Ми жодному закладу не відмовили, – повідомила заступниця покровського міського голови Маргарита Ідрісова. – Виїжджаємо за колективними заявками і робимо щеплення. Вакцина є в достатній кількості».

Маргарита Ідрісова підкреслила – вся країна швидкими темпами наближається до «жовтої» зони. І є сподівання, що вчителі Покровської громади будуть вакциновані на 80%, аби навчальний процес у школах тривав у нормальному режимі.