Уже другий навчальний рік Україна розпочинає в умовах повномасштабної російської агресії. У Покровську, як і загалом на Донеччині, він стартував у режимі онлайн. За святом першого дзвоника в Покровській громаді спостерігали журналісти ТК «Орбіти».

Зранку святкові презентації зібрали за гаджетами учнів та освітян. Усе було майже як на звичайних лінійках, але через екран: побажання, знайомство з першокласниками, вірші у виконанні малечі, настанови від одинадцятикласників та звук першого дзвоника.

Як зазначила начальниця Покровського відділу освіти Любов Воротинцева, цього року в Покровській громаді – 7 тисяч 946 школярів, які навчаються у 19 закладах загальної середньої освіти. За умовні парти сіли 574 першокласники, десятикласників – близько 600.

Педагогічні колективи закладів освіти повністю укомплектовані. До роботи приступили 650 вчителів та 300 вихователів. Сформовано 130 груп у дитячих садках, у них дистанційно займатимуться майже 1800 малюків. Продовжують функціонувати і заклади позашкільної освіти. У громаді активно готують укриття для навчальних закладів, аби при нагоді швидко відновити очне навчання.

З початком навчального року учнів, батьків та педагогів вітали керівники громади та відділу освіти.

«Є такій вислів: наша освіта незламна, але вона поранена. Я впевнена, що ви на своєму фронті зробите все, щоб ці поранення вилікувати і тримати на дуже високому рівні нашу покровську освіту – яку в області ставлять у приклад», – звернулася до педагогів заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».