У Покровську відбулася презентація програми підтримки малого та середнього бізнесу. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

«Ми хочемо, щоб наше підприємці відкривались, розширювали свій бізнес. Зі свого боку, ми будемо допомагати їм в цьому та повністю супроводжувати: від написання бізнес-планів до самого відкриття. Розвиток підприємництва – це не лише робочі місця, а й податки, які йдуть на вирішення комунальних та соціальних питань», – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна. 

Під час презентації було підписано договір про співпрацю між Покровською МВА та керівництвом місцевої філії АТ «Ощадбанк». Основною метою договору є співпраця щодо надання підприємцям кредитів, відсотки за яким будуть погашатися з місцевого бюджету. 

«Наприклад, якщо підприємець хоче придбати собі обладнання, або транспортний засіб, чи спецтехніку для розширення бізнесу, і йому потрібні кредитні кошти, ми зможемо йому допомогти. Завдяки співпраці з військовою адміністрацією ми зможемо як надати кредит, так і його супроводжувати», – розповіла керівниця Покровського відділення АТ «Ощадбанк» Лариса Низельник.

Завідувачка сектору торгівлі та підприємництва Покровської МВА Яна Маньковська зазначила, що основним із напрямків програми підтримки є пільговий квартал для новостворених фізичних осіб-підприємців, при умові створення одного робочого місця. Крім цього, можливе розміщення рекламних бордів для підприємців, які започаткували свій бізнес, для того щоб розрекламувати їх в Покровській громаді.

Також планується створити спілку підприємців для плідної співпраці в подальшому.

Детальніше про підтримку підприємців у Покровській громаді – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося,що українські підприємці знову отримали можливість реєструвати свій бізнес на Google-картах.