Ще на початку війни в Покровську створили комісію з обстеження наслідків обстрілів. Про це повідомляють у міській військовій адміністрації.

За 9 місяців повномасштабної війни у Покровській громаді постраждали понад 800 приватних будинків. Кожного разу проводиться комісійне обстеження, визначається ступінь пошкодження будинку та придатність для подальшого проживання.

Місцеві комунальники  безоплатно проводять ремонти та видають матеріали для вжиття тимчасових заходів: ремонту покрівель та вікон. Запаси будматеріалів поповнюються за рахунок обласного та міського бюджетів і за допомогою донорів. 

Власники зруйнованого житла, яке не підлягає відновленню, можуть отримати компенсацію від Покровської військової адміністрації у розмірі 80 тисяч гривень. Для цього у громаді прийнята відповідна програма.

«На сьогодні ми маємо 6 заяв на отримання компенсації за зруйноване житло, – розповіла начальниця управління соціального захисту населення Ірина Бонзюх. – Три випадки вже комісійно затверджено, щодо інших – триває процедура збору та розгляду документів». 

Крім компенсації, людям, які залишились без житла, пропонують оселитися в будинках зі спеціального фонду. Деякі вже скористалися такою можливістю.