Більше 20 тисяч гривень та понад 400 блістерів з кодеїновмісними таблетками вилучили співробітники Покровського відділу поліції під час проведення обшуку в одній з місцевих аптек. Про це повідомляє Покровський відділ поліції.

У рамках боротьби із незаконним обігом наркотиків співробітники Покровського відділу поліції отримали оперативну інформацію про те, що в одній з аптек міста можна без рецепту придбати комбіновані лікарські препарати, що містять наркотичну речовину.

Провівши комплекс необхідних оперативних заходів, правоохоронці отримали ухвалу суду на проведення обшуку та завітали до зазначеної аптеки. Під час проведення обшукових заходів поліцейські виявили та вилучили кодеїновмісні лікарські препарати, які реалізовувались з порушенням вимог чинного законодавства, та гроші.

Вилучене спрямовано на експертизу, після проведення якої буде дана правова оцінка діям причетних до правопорушення осіб.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 320 «Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів» Кримінального кодексу України. Передбачене покарання – позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Триває досудове розслідування.