В очікуванні новорічних свят українці вже почали формувати списки гастрономічного та алкогольного меню. Лікар Олександр Карловський розповів УНН, які алкогольні напої не можна змішувати.

«Якщо п’єте – щось одне, і невеликими дозами, хай це буде або вино, або шампанське, або горілка, або коньяк. Не мішати у будь-якому випадку. Не можу радити пити дешеве вино: нормальне вино коштує чимало, а дешеве, у переважній більшості випадків – це порошки, на жаль. Не економте на своєму здоров'ї обираючи алкоголь – звертайте увагу на ціну», - підкреслив лікар.

Карловський також наголосив, що варто уникати поєднання зернового і виноградного алкоголю, а також з обережністю ставитись до бульбашок у газованих напоях, якими часто запивають алкоголь.

«Не варто поєднувати зерновий та виноградний алкоголь. Однак, якщо це напій однієї концентрації по спирту, плюс і той, і той є продуктом бродіння – то можна. А от газовані й негазовані напої точно не варто поєднувати. Вуглекислий газ підвищує всмоктування алкоголю в організмі, і якщо пити шампанське, а потім горілку – можна завдати шкоди організму. Ви швидко сп'янієте», - зазначив лікар.