У Новогродівці виявлено випадок сказу в домашнього кота. З 12 жовтня територію міста оголошено неблагополучною щодо сказу тварин, що тягне за собою карантинні обмеження на термін 60 календарних днів. Про це повідомляє новогродівський міський голова Олександр Шевченко.

7 жовтня до Новогродівської ветеринарної лікарні звернувся чоловік з приводу своєї домашньої тварини, у якої клінічні аналізи виявили вірус сказу. Хатній кіт проти сказу не був щеплений, як і більшість домашніх улюбленців у громаді. Тварина подряпала власницю, внаслідок чого жінку госпіталізували для отримання курсу щеплення проти сказу.

З цього приводу скликали позачергове засідання виконкому та протиепізоотичної комісії. У місті будуть проведені необхідні комплексні заходи з локалізації та ліквідації вогнища сказу тварин та запобіганню захворювання людей на цю недугу.

У Новогродівці буде проводитись безкоштовна вакцинація домашніх тварин від сказу. Для цього необхідно звернутись до Новогродівської лікарні ветеринарної медицини за адресою: м. Новогродівка, вул. З. Космодем’янської, 4 (ветеринар – Наталія Зарецька, тел. 0958932521). Часи роботи: 8:00-10:00 (крім вихідних).

Також щодня з 10:00 до 13:00 ветслужба в супроводі працівників Національної поліції з метою проведення вакцинації буде обходити приватний сектор міста.