Чоловік намагався підкупити наряд поліції аби уникнути покарання за порушення правил дорожнього руху. Тепер, окрім адміністративної відповідальності, йому загрожує ще й кримінальна – до чотирьох років обмеження волі. Про це повідомляє Покровське районне управління поліції Донецької області.

22 травня в місті Новогродівка за порушення правил дорожнього руху співробітники сектору реагування патрульної поліції зупинила водія мопеда, який їхав без шолома. Під час спілкування з порушником, правоохоронці встановили, що 29-річний чоловік не має і відповідних документів на право керування таким транспортним засобом.

Під час складання адміністративних матеріалів, співробітники поліції з’ясували, що водій має ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти медичний огляд на стан алкогольного сп’яніння. По дорозі до лікарні порушник намагався «вирішити питання» та попанував правоохоронцям 6 тисяч гривень.

Для документування пропозиції неправомірної вигоди на місце правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу поліції.

За вказаним фактом слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає покарання від штрафу до чотирьох років позбавлення волі.

Крім того, відносно водія правоохоронці склали два адмінматеріали за ч. 5 ст. 121 «Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами» та ч. 2 ст. 126 «Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами» Кодексу України про адміністративні правопорушення.