У Новогродівці невдовзі частково відновлять освітлення вулиць – ліхтарі вмикатимуть до сьомої години вечора. Про це повідомив начальник Новогродівської міської військової адміністрації Олександр Шевченко.

За його словами, усі керівники військових адміністрацій Донеччини неодноразово звертались до обласної та районної влади з проханням дати дозвіл на освітлення вулиць увечері.

«Звертались до військового командування, і нам пішли назустріч. Дозволили з деякими обмеженнями вмикати світло до 19 години», – повідомив Олександр Шевченко.

Керівник Новогродівської громади зазначив, що в деяких місцях намагатимуться ввімкнути ліхтарі наприкінці цього тижня. Обстеження мереж та самих ліхтарів вже розпочато.

Після дефектування ліній і визначення переліку робіт потрібно буде налагодити автоматичне вмикання ліхтарів на певних вулицях на заданий час.

«Складність вмикання окремих вулиць полягає в тому, що вся система освітлення живиться централізовано. Тобто при вмиканні однієї вулиці вмикається низка інших», – пояснив заступник начальника Новогродівської МВА Олег Жужман.

Вуличне освітлення з'явиться не у всій Новогродівці, а тільки на міжквартальних вулицях та деяких прохідних. Такі обмеження діятимуть, адже Новогродівська громада розташована в зоні бойових дій.

Детальніше про підготовку до освітлення вулиць – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що освітлювати вулиці збираються у кількох громадах Донецької області.