12 жовтня в місті Аален на півдні Німеччини відкрилася фотовиставка «В нове життя з розбитим серцем». Організаторами виступили чотири українки, серед яких і мешканка Покровська, журналістка телекомпанії «Орбіта» Єлизавета Білянська. Саме вона і повідомила докладніше про виставку.

Головна мета проекту - розповісти німцям про українських людей, що вже другий рік мешкають поруч з ними, та нагадати, що військові дії в Україні ще тривають. До того ж, під час виставки проходить збір коштів, які будуть спрямовані на придбання необхідних гігієнічних та продуктових наборів для літніх людей, багатодітних сімей та внутрішньо переміщених осіб в Україні, які цього потребують.

Виставка має дві складові.

Перша - це 10 портретів з історіями українців, яким довелося розпочати своє нове життя за кордоном. Ці історії про випробування, які пройшли люди в Україні, їх шлях до Німеччини та складнощі адаптації в новому суспільстві. На фотографіях люди з різних куточків України: Харкова, Маріуполя, Миколаєва, Ірпіня, Дніпра, Сумщини, Луганщини. Наймолодшій героїні лише 1,5 рочки, найстаршій - 103. Це люди різних професій та достатку, проте об'єднані вони спільною бідою - війною в рідній країні.

Друга частина виставки презентує роботи українських фотографів Ліберових. На фотографіях відображені реалії України з усіх сторін - мирна краса українських міст та краєвидів, а також жахливі наслідки російського втручання.

Виставка триватиме три місяці. Вхід на неї безкоштовний, проте кожен може зробити свій благодійний внесок на допомогу постраждалим в Україні.

Раніше Єлизавета Білянська поділилась тим, як покровчанам допомагають у Німеччині.