У населених пунктах Донеччини запровадять додаткові безпекові заходи. Відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій – повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

«Ворог продовжує атакувати, руйнуючи цивільну інфраструктуру і забираючи життя наших людей. Постійні обстріли створюють серйозну загрозу, тому ми запроваджуємо додаткові заходи, які дозволять мінімізувати ризики для населення і покращити безпекову ситуацію в населених пунктах області», – зазначив Вадим Філашкін.

Головам громад доручено посилити інформування про евакуацію – аби люди знали, коли та куди їх евакуюють, і мали всі необхідні контакти.

«Також наголосив, що необхідно провести роботу з керівниками підприємств, закладів охорони здоров'я, освіти, торгівлі та обслуговування у 20-кілометровій зоні від лінії фронту: вони мають запобігати скупченням людей та якомога швидше релокуватися у більш безпечні місця», – повідомив очільник Донеччини.