З початку війни тисячі медиків разом з родинам виїхали до безпечніших регіонів країни.

На період воєнного стану процедура працевлаштування медиків у місцях тимчасового проживання максимально спрощена. Формально медичні працівники залишаються працювати за основним місцем роботи, фактично – облік робочого часу відбувається вже у новому закладі, тут же виплачується зарплата.

МОЗ збирає інформацію про кадрові потреби у медзакладах через систему MedData. Дані оновлюються щотижня із розподілом за професійними групами (лікарі, середній медичний персонал, технічні працівники) та формою трудових відносин (основне місце роботи, за сумісництвом, на волонтерських засадах). Таку інформацію подають обласні департаменти охорони здоров’я.

У той же час надходять сигнали від лікарів, що вони не завжди знають про наявність вакансій. Не можуть знайти варіанти працевлаштування. Тому процес пошуку роботи потрібно зробити централізованим та зручним.

Для цього МОЗ запроваджує проєкт «Портал вакансій медичних працівників» на офіційному сайті. На даний час розпочата робота з формування та наповнення розділу. Через сайт медики зможуть побачити наявні вакансії та працевлаштуватись.

Джерело Голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький