У місті Родинському співробітники КП «Покровськводоканал» усувають масштабну аварію на водогоні. Працювати доводиться при мінусовій температурі повітря та до поясу в багнюці – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Порив водопровідної мережі в Родинському стався 9 січня.

«Було прийнято рішення зупинити водопостачання міста, оскільки локально зупинити цю ділянку не вийшло. 10 числа були проведення тимчасові роботи – кинута перемичка, щоб вчасно подати воду і не зірвати ранкові та вечірні максимуми», – розповів головний інженер КП «Покровськводоканал» Максим Вакуленко.

Комунальники кажуть, що одна з причин частих поривів водопровідних мереж – це їхній вік, адже цим трубам понад 60 років.

«Сьогодні завдання – встановити постійну поліетиленову трубу, яка прослужить довго, і, сподіваюся, до цієї ділянки ми не повернемося. Надалі водоканал докладатиме всіх зусиль, щоб методично міняти застарілі мережі на нові поліетиленові», – зазначає Максим Вакуленко.

За його словами, інша причина збільшення кількості поривів полягає в подачі води за графіком. Це призводить до гідравлічних ударів і корозії на стінках трубопроводів, тому система не витримує. Але міськводоканал намагається оперативно реагувати та усувати аварійні ситуації.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровську триває розчищення від снігу та посипання тротуарів і автошляхів.