Поліцейські взяли на озброєння європейський досвід роботи, щоб забезпечити ефективний правовий та психологічний захист дітей під час слідчих процесів, повідомляє Покровський відділ поліції.

Даний проєкт реалізовано завдяки Програми ООН із відновлення та розбудови миру в рамках компоненту взаємодії поліції та громади на засадах партнерства.

Відтепер процедура опитування дітей та проведення слідчих дій стане зручнішою – умови в новостворених приміщеннях сприятимуть забезпеченню законності, гуманності та ефективності кожного рішення, прийнятого щодо неповнолітніх.

Головною метою створення і функціонування таких кімнат є соціальний і правовий захист дітей, виявлення та документування злочинів, скоєних дітьми чи проти них. Також цей простір може бути використано для проведення заходів щодо психологічної профілактики та корекції відхилень у поведінці неповнолітніх.

Організація роботи здійснюватиметься на основі індивідуального підходу до кожної дитини.

«Зелена кімната» складається з двох приміщень, в одному з них облаштовано ігровий зал, де з дитиною працюватиме психолог чи медик, інше призначено для спостереження, де перебуватимуть слідчий та інші працівники поліції. Завдяки спеціальним методикам роботи та комфортним умовам мінімізується стрес та переживання дитини під час перебування в поліції.