У Мирноградській громаді сім кладовищ. У самому місті поховання можливі лише на Степовому цвинтарі та на «Озерках». За місяць в громаді прощаються назавжди щонайменше з півсотнею осіб. І такими темпами кількість вільних місць на навіть діючих кладовищах катастрофічно меншає.

«У нас усі кладовища переповнені. Може пройти пів року і нам не буде де ховати померлих», - каже начальник Мирноградської МВА Юрій Ключка.

Два роки тому був виготовлений проект нового цвинтаря. Його реалізації завадила війна. А нестача вільних місць для поховань змусила знову повернутися до цього проекту. Цього року Мирноградська військова адміністрація виділила вісімсот тисяч гривень на його коригування.

«Значно подорожчали матеріали та роботи. Тому коригування було вимушеним. Зараз проектно-кошторисна документація пройшла експертизу і ми готуємось до тендерної процедури», - повідомила заступниця директора Багатогалузевого об’єднання комунального господарства Тетяна Бабакова.

Під нове кладовище виділені дві міські ділянки. Це поля по вулиці Виноградна, що примикає до мікрорайону «Західний». Усього заплановано 4 черги будівництва нового цвинтаря. Після проведення тендеру і укладання договору з його переможцем в цьому році планують розпочати будівництво першої черги нового кладовища.

Докладніше – у сюжеті телекомпанії «Орбіта».