19 листопада у деяких районах Мирноградської територіальної громади перевіряли забрудненість повітря. Про це повідомляє виконком Мирноградської міської ради.

В рамках реалізації природоохоронного заходу «Функціонування державної системи моніторингу навколишнього природного середовища (п.76 Постанови КМУ № 1147)», фахівцями Департаменту екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації та Краматорської ЛСЗА Донецького РЦГМ у Мирноградській МТГ 19.11.2021 проведені виміри впливу діючих джерел забруднення атмосферного повітря відповідно до звернень громадян за наступними адресами:

м. Мирноград

  • вул. Стрітенська (кар’єр),
  • вул. Кітченко (р-н ПрАТ АПК-ІНВЕСТ),
  • вул. Шолохова (пос. Новатор, терикон)

с. Красний Лиман

  • вул. Південна (р-н ПрАТ АПК-ІНВЕСТ).

Метою досліджень державної системи моніторингу є розроблення статистичних схем прогнозування забруднення повітря, з максимальним врахуванням характеру фізичного процесу розповсюджування домішок в атмосфері та особливості впливу метеорологічних умов на концентрації домішок у повітрі.

Після обробки інформації фахівцями Краматорської ЛСЗА Донецького РЦГМ результати дослідження будуть надані у вигляді протоколу.