У мирноградських пабліках чи не щодня поширюється інформація про проведення тепломережею ремонтних робіт. Як тепловики справляються з позаштатними ситуаціями та що потрібно, щоб аварій було менше – розповів виконуючий обов'язки директора «Мирноградтепломережі» Ігор Щербина. 

Опалювальний сезон у Мирнограді розпочався 1 листопада, всі міські котельні були введені в експлуатацію.

«Цього року ми підготували траси, замінили понад 2 кілометри трубопроводів. На жаль, зробили не все, що хотіли, але що встигли. У цьому році опалювальний сезон проходить набагато краще, ніж торік», – зауважив Ігор Щербина. 

Щодо ремонтних робіт, останніми днями вони ведуться в районі Новатор. Ремонтна бригада займається заміною вводу в будинок, де було зафіксовано прорив.

У тепломережі зазначили: якщо не буде великої кількості одночасних поривів, то підприємство впорається з постійними викликами зимового періоду. Однак, за словами Ігоря Щербини, кількість аварійних ситуацій могла б бути значно меншою, якби підготовка до опалювального сезону проводилася не тільки їхнім підприємством.

«Крім «Домінант-сервісу», до опалювального сезону житло в місті практично не готувалося, і тепер у нас є проблеми з внутрішньобудинковими розводками. Нам доводиться зупиняти будинки через те, що всередині є проблеми», – пояснив Ігор Щербина.

У тепломережі кажуть, що мирноградці відповідально ставляться до оплати тепла і до розбору води. Він є, але поки не такий критичний, як минулого року.

«Ми зараз застосовуємо барвники, щоб і самим бачити, де наші пориви, і щоб люди менше розбирали воду з батарей», – розповів Ігор Щербина.

Він також зазначив, що «Мирноградтепломережа» готова працевлаштувати зварювальника, обіцяють гідну заробітну плату.

За інформацією начальника Мирноградської міської військової адміністрації Юрія Ключки, в цю зиму громада увійшла з 9 функціонуючими котельнями. 211 квартир у центральній частині Мирнограда цього року переведені на індивідуальне опалення, а також майже 100 – минулого року.

«Залишилося перевести трохи більше 100 квартир. Тих, чиї власники наразі знаходяться в евакуації й не можуть надати нам відповідні документи, щоб ми зробили індивідуальне опалення. Коли вони будуть на місці, маю надію, ці роботи продовжаться», – розповів Юрій Ключка.

Минулого року начальник Мирноградської МВА зазначав, що був би радий сприяти переходу всіх мирноградців на індивідуальне опалення. Але зараз ситуація змінилась, і, скоріш за все, більше нікого до нашої Перемоги переводити на нього не будуть.

Що стосується вартості послуг тепломережі, то до кінця опалювального сезону вона залишиться незмінною – 1 930 гривень 10 копійок за одну гігакалорію.

Детальніше про хід опалювального сезону в Мирнограді – в сюжеті ТК «Орбіта». 

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у Мирнограді розпочали вмикати вуличні ліхтарі.