У Мирнограді триває робота з виявлення покинутих квартир, житлових будинків, власники яких померли та відсутні спадкоємці, для подальшого визнання в судовому порядку цих об'єктів відумерлою спадщиною, інформує Мирноградська міська рада.

Приміщення, які не використовуються за призначенням, в яких належним чином не забезпечується санітарно-технічний догляд житла, можуть призвести до погіршення технічного стану та інженерних комунікацій усього будинку.

Визнання майна відумерлою спадщиною та перехід у власність територіальної громади міста Мирноград дозволить у повному обсязі, ефективно та якісно реалізувати правомочності щодо володіння, користування та розпорядження даним майном.

На теперішній час на підставі рішень суду визнано відумерлою спадщиною та передано у комунальну власність 8 квартир в місті Мирнограді, які передаються у користування громадянам.

Виконком Мирноградської міськради просить активних та небайдужих громадян, голів ОСББ, які володіють інформацією про такі квартири, звертатись за адресою: місто Мирноград, мікрорайон «Молодіжний», 37Б, каб. 6, або за телефоном 095-072-86-40.