У Мирнограді викрили жителя Новогродівки, який перевозив в автомобілі партію психотропної речовини PVP. Про це повідомили в Донецькій обласній прокуратурі.

«За даними слідства, у вересні 2023 року чоловік, раніше судимий за незаконне зберігання наркотиків, погодився на пропозицію своїх знайомих привезти із Києва у Мирноград партію психотропної речовини PVP. У подальшому цей «товар» мав розповсюджуватись шляхом «закладок» на території міста. За послугу з його перевезення замовники заплатили чоловіку 40 тисяч гривень», – повідомляють у прокуратурі.

У столиці підозрюваний отримав п’ять поліетиленових пакетів із так званою «сіллю» вагою близько 3 кг, які перевіз у підкапотному відсіку автівки «Dacia Logan».

20 вересня під час перевірки у Мирнограді правоохоронці виявили схованку. За цінами чорного ринку, вартість речовини – майже 3 млн грн.

Пакети направлені на судову експертизу. Чоловіка затримано. За процесуального керівництва Покровської окружної прокуратури йому повідомлено про підозру в незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Раніше повідомлялося, що оперативники Покровська затримали «закладника» наркотиків.