Сьогодні в Мирнограді на кладовищі «Озерки» відбувся мітинг до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Вшанувати пам’ять усіх, хто віддав життя, захищаючи Батьківщину, зібралися керівники Мирноградської МВА та виконкому, родини загиблих військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, представники Покровського районного ТЦК та СП, громадськості.

Під час війни рф проти України загинули 54 бійці з Мирноградської громади. Більшість з них поховані на місцевому кладовищі «Озерки», де в цьому році було створено Алею Героїв. Тут же, на кладовищі, буде встановлено пам’ятний хрест.

Вшановуючи пам'ять загиблих земляків, начальник Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Ключка підкреслив, що кожен з них – приклад незламності, патріотизму та героїзму.

«Я хочу вам побажати сил, сил жити далі, якщо можна його назвати життям після такої втрати. Ми знаємо, що кожен із загиблих воїнів для вас був цілим всесвітом, який зараз розбився. Але ми всі продовжуємо жити заради того, щоб пам'ять про них завжди була в наших серцях та громаді, щоб кожен школяр знав ім’я тих, хто загинув, здобуваючи перемогу», – зазначив Юрій Ключка.

Деталі – в сюжеті ТК «Орбіта».