11 липня в Мирнограді пройшов масштабний культурно-просвітницький фестиваль «З країни в Україну». Він започаткований у 2014 році, аби допомогти місцевим громадам на Сході України наповнювати свої міста атмосферою єдності, підтримки та відчуттям українського духу, повідомляє виконком Мирноградської міської ради.

Фестиваль мандрує містами та привозить до них частинки української традиційної та сучасної культури, а також знання та вміння із різних куточків країни. У Мирнограді локації фестивалю розташувалися у центральній частині міста.

В рамках фестивалю у місті працювали 5 основних локацій:

«Центральний простір» – фотовиставка, інфографіка про владу, контент про Фестиваль на великих екранах та прем'єра кліпів спецпроєкту «Натхнення Сходу»;

«Україна сучасна» – мобільна виставка від Музею науки, проєкт Science teens platform та PocketCityAR;

«Україна традиційна» – майстер-класи народних ремесел та лекції від Українського інституту національної пам'яті;

«Україна змістовна» – локація, що включає майданчики «Фотонапрям», «Кінонапрям» та «Відкрита бібліотека»;

«Україна активна» – майданчики «Молодь та спорт», «Охорона здоров’я» та «Містечко громадських організацій».

Додатково для маленьких та юних мешканців міста була організована битва фарбами холі та водяна битва, а також «Музикальна локація», де для гостей фестивалю виступали місцеві музиканти.

По завершенню роботи локацій на головній сцені «З країни в Україну» відбувся концерт – свої авторські пісні заспівали мирноградські виконавці Христина Старикова, гурт «PTA KHI» (фронтмен Валерій Єгоров) та гурт «Другая Реальность» (фронтмен Віталій Пономаренко).