17 липня 2023 року відбулись установчі збори для формування складу молодіжної ради при Мирноградській міській раді. Згідно поданих документів та за результатами голосування склад молодіжної ради буде включати в себе 6 осіб з числа активної молоді Мирноградської міської територіальної громади.

Проходили збори в молодіжному центрі «МЕД», який нещодавно відновив свою роботу. Тут молодь міста може провести вільний час та поспілкуватись. У приміщенні враховані всі безпекові норми.

«У 2017 та 2020 роках у нашому молодіжному центрі проходило багато заходів, які були цікавими підліткам. Дуже хочеться, щоб і у сучасної молоді була така можливість», - каже голова молодіжного центру «МЕД» Юлія.

Молодіжна рада в Мирнограді працювала з 2019 року, але з лютого 2022 вона не вела діяльність, тому нову раду обирали після перерви.

Після оголошення про можливість долучитись до молодіжної ради надійшло 8 заявок. Шість осіб дійшли до участі в установчих зборах, де висловили стійке бажання стати членами дорадчого органу при місцевій владі.

Вони стануть тією частиною громади, яка знає, чого хоче молодь і як цього досягти, і зможуть давати поради керівництву.

«Молодь у нас креативна, активна, смілива в своїх рішеннях – спочатку в цілях, а далі в їх втіленні. Тому за молоддю майбутнє, не тільки Мирнограда, а й держави в цілому», - каже заступниця мирноградського міського голови Тетяна Ситник.

Чим займатиметься Молодіжна рада – дізнаєтесь із сюжету ТК «Орбіта».