6-7 листопада в Мирнограді відбудеться форум-театр – учасникам пропонують через метод театрального слухання дослідити та обговорити проблематику трансформацію вугільного міста Мирнограда. Про це повідомляється на сторінці мирноградського виконкому в Фейсбуці.

Формат Форум театру – це мистецький, освітній естетичний засіб, який прагне до миру на противагу пасивності. Як форум він передбачає дискусії, обговорення, як театр – розігрування чи інсценування певного сюжету.

Тобто це комплекс вправ та ігор, які дають можливість через метафори, символи та театр дослідити проблематику та можливості трансформації вугільних регіонів України.

За допомогою Форум театру, ми пропонується подивитись на ситуацію через та враховуючи потреби окремої людини – містянина, відповісти на питання: як глобальні стратегічні зміни впливають на життя звичайних людей, а також тих, хто має пряме відношення до вугільної галузі. Наявність або відсутність акторського досвіду немає значення!

 Зареєструватися на Форум театр можна за посиланням.

Учасники заходу мають можливість цікаво та з користю провести свої вихідні, а також долучитися до ініціативи та дослідження ПРООН Ефект метелика: пілотні дослідження, що можуть допомогти запустити трансформацію вугледобувних міст України.