У Мирнограді буде реалізовано ряд інвестиційних проектів у рамках співпраці з Північною екологічна фінансовою корпорацією (НЕФКО) та Європейським інвестиційним банком. Про це розповіла начальник з питань інноваційної політики та інвестиційної діяльності виконавчого комітету Мирноградської міської ради Алла Матюшкіна під час апаратної наради 10 лютого – повідомляє міськвиконком у Facebook.

«Ми продовжуємо нашу плідну співпрацю з корпорацією НЕФКО. Міський бюджет отримав вигідний кредит під низький відсоток, який дозволить реалізувати проект з термомодернізації будівлі поліклініки міської лікарні. На сьогодні вже пройдено непростий етап роботи експертів, фінансистів, виконані всі необхідні узгодження на рівні міністерств, визначено підрядника. І ми очікуємо початку робіт вже в найближчі місяці. Загальна вартість проекту – майже 18 мільйонів гривень», – зазначила Алла Матюшкіна.

Крім того, вона повідомила, що у рамках співпраці з Європейським інвестиційним банком, завдяки підтвердженому фінансуванню очікується завершення робіт по декількох вже частково реалізованих проектах:

– реконструкція гуртожитку №1 за адресою: мікрорайон «Молодіжний», 37а, для потреб переселенців із загальною сумою фінансування майже 40 млн. грн.;

– реконструкція гуртожитку під житловий будинок, мікрорайон «Західний», 31а, з фінансуванням 42 млн. грн.;

– реконструкція гуртожитку №2 в мікрорайоні «Молодіжний» під розміщення адміністративних установ на суму майже 20 млн. грн.

У найближчих планах – також роботи коштом Європейського інвестиційного банку:

– реконструкція першого поверху будівлі поліклініки міської лікарні під приміщення відділення реанімації та інтенсивної терапії на суму понад 20 млн. грн.;

– реконструкція музичної школи на суму 14 млн. грн. (внутрішні роботи);

– комплексна реконструкція двох об'єктів системи освіти – школи №5 вартістю 60 млн. грн. та дошкільного навчального закладу №9 вартістю 57,5 млн. грн.

У поточному році також планується знайти джерело фінансування для п’яти вкрай важливих для міста проектів на суму понад 500 млн. грн:

– капітальний ремонт хірургічного корпусу МЦМЛ з придбанням обладнання (79 млн. грн.);

– капітальний ремонт приміщення лабораторії з придбанням обладнання (11,8 млн. грн.)

– капітальний ремонт будівлі ДНЗ №8 (53,1 млн. грн.)

– реконструкція будівлі ЗОШ №8 (92,6 млн. грн.)

– реконструкція будівлі ДНЗ №6 (76,4 млн. грн.)

– капітальний ремонт дорожнього покриття на вул. Соборна (187,5 млн. грн.).