На території Донеччини в період з 05 по 31 жовтня 2020 року проводиться профілактичне відпрацювання під назвою «Відповідальний пішохід». Мета заходу – зменшити кількість ДТП за участі пішоходів та зберегти людські життя. Про це повідомляє Покровський відділ поліції.

Відпрацювання проводиться силами груп реагування патрульної поліції.

Так, у Мирнораді поліцейські виявляли пішоходів-порушників, проводили з ними профілактичні бесіди, розповідали про наслідки, до яких призводить нехтування правилами дорожнього руху, а деяких притягували і до відповідальності.

«З початку профілактичної операції ми задокументували 18 порушень правил дорожнього руху пішоходами. Відносно порушників складені адміністративні протоколи за ст. 127 «Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом» Кодексу України про адміністративні правопорушення. До адмінвідповідальності притягнули за цей період і 17 водіїв, які порушили проїзд пішохідних переходів. Закликаємо усіх учасників дорожнього руху бути законослухняними й дотримуватись ПДР», - зауважив начальник СРПП Мирноградського відділення поліції Сергій Левченко.