Уночі до Покровського районного управління поліції надійшло повідомлення про те, що в одному з приватних домоволодінь виявлено труп 59-річного чоловіка з ознаками насильницької смерті.

На місце події прибула слідчо-оперативна група та керівництво поліції Мирнограда, керівництво поліції Покровська та експертна служба.

Під час огляду місця події поліцейські встановили, що у будинку мешкає 86-річний пенсіонер, який має вади зору, разом зі своїм 59-річним сином. О 2.00 годині у двері постукали невідомий чоловік та жінка. Коли син відкрив двері, нападник вдарив його по голові молотком, спричинивши смертельні травми. Після цього нападники почали вимагати з дідуся віддати гроші, погрожуючи його життю. Забравши у пенсіонера 18 тисяч гривень, нападники з місця злочину втекли.

В результаті кропіткої роботи оперативників та проведення оперативно-розшукових заходів особи нападників були встановлена вже через декілька годин. Ними виявилася місцева мешканка 1990 року народження та місцевий житель 1980 року народження, які й раніше притягалися до кримінальної відповідальності за скоєння кримінальних правопорушень

Злочинці у скоєному зізналися.

Наразі зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує до 15 років позбавлення волі.