У Мирноградській громаді продовжується будівництво мультифункціональних спортмайданчиків за програмою «Здорова Україна». Про це повідомляє виконком Мирноградської міської ради.

Усього в громаді буде збудовано шість майданчиків: п’ять в Мирнограді та один в с. Рівне. Три з шести спортивних майданчиків вже знаходяться на завершальній стадії встановлення.

Програма «Здорова Україна» є потужною ініціативою Президента, спрямованою на те, щоб зробити здоровий та активний спосіб життя трендом у нашій країні. Донецька область до кінця 2021 року має отримати 150 нових мультифункціональних майданчиків, які облаштують завдяки комплексному фінансуванню: 80% коштів виділяє держава, по 10% – область та громади. Як результат – регулярні фізичні заняття будуть доступні мешканцям різних громад, усім категоріям населення без виключення.

Кожен мультифункціональний спортивний майданчик у рамках програми «Здорова Україна» зроблено за єдиною моделлю – з гумовим покриттям розміром 140 кв. м і такими елементами: спортивний комплекс з підвісною системою рукоятей, лавка з упором для пресу, упор для віджимання, бруси для віджимання подвійні, турнік потрійний, тумба для стрибків, рукохід-драбина, інформаційний стенд з QR-кодами.