У Міністерстві у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України анонсували новий проект "Житло+робота", який дозволить переселенцям знайти наявне житло та місця роботи в Україні. Про це сказав заступник міністра Мінветеранів Руслан Калінін під час презентації результатів дослідження щодо ситуації з ВПО в Україні, передає УНН.

"Ми вважаємо, що треба зробити фокус на те, щоби людей не тільки навчати, не тільки робити курси перекваліфікації, а й дуже важливо потім відслідковувати, скільки людей потім отримали роботу. Бо ми навчаємо, а потім не дивимось, скільки людей отримують роботу. Тому я хочу розповісти дуже коротко про новий проект міністерства, який ми найближчим часом представимо. Цей проект буде називатися "Житло+робота". Ми хочемо, щоб це була інтерактивна карта, на якій кожен переселенець може побачити наявне житло, наявні місця роботи і також "Житло+робота". Є такі підприємства, які хочуть брати на роботу переселенців і надають їм тимчасове житло", - розповів Руслан Калінін.

Він додав, що міністерство вже почало роботу по цьому проекту наприкінці минулого року і розробило відповідний розділ на сайті, де є попередня інформація.

"Ми по цьому питанню працюємо з Центрами зайнятості і ви можете вже побачити цю інформацію", - додав Руслан Калінін.