З Покровської громади виїжджають 500-600 людей на день, тоді як до загострення ситуації виїжджало до 500 людей на місяць. Про це повідомив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк в ефірі «Свобода Ранок» – передає Суспільне.

За словами Сергія Добряка, зокрема 18 серпня з міста виїхало 490 людей, з них 135 – евакуаційним поїздом, решта – своїм транспортом. При цьому поїздом можна вивезти понад тисячу людей за день.

«У людей є тиждень-два (на евакуацію – ред.). У Покровську працюють всі сервіси: вода, електрика, газ, комунальний транспорт, магазини, ринки, банки, суд, ДМС, ЦНАП, але ми розуміємо, що тиждень-два – й буде згортатися все. Я думаю, що у нас дійде до того, що на цьому тижні буде також вивіз дітей у примусовий спосіб», – зазначив Сергій Добряк.

Він також розповів, що до повномасштабної війни у громаді було 13700 дітей, зараз залишається 4788, тобто третина. Усього в Покровській громаді залишається 59 тисяч жителів, включаючи 15 тисяч ВПО з Мар'їнки, Селидового, Авдіївки, Очеретиного тощо.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що від сьогодні в Мирнограді та Селидовому діє подовжена комендантська година – з 15:00 до 11:00.