Двоє хлопців, один з яких неповнолітній, побили свого знайомого до смерті та сховали тіло у річці, закидавши камінням. Аби уникнути відповідальності, зловмисники надали неправдиві свідчення та намагалися спрямувати поліцію хибним слідом. Про це повідомляє Краматорське районне управління поліції Донецької області.

26 червня до Краматорського РУП надійшло повідомлення від 16-річного хлопця про те, що у річці Маячка він побачив тіло чоловіка з ознаками насильницької смерті.

Слідство встановило, що 25 червня на березі річки в районі селища Ясногірка двоє приятелів віком 16 та 22 роки вживали спиртні напої разом із 40-річним знайомим. Між учасниками компанії сталася сварка. Хлопці почали бити чоловіка палкою і скляною пляшкою по голові та іншим частинам тіла, а потім фрагментом розбитої пляшки завдали потерпілому порізи в області шиї та живота.

Побачивши, що жертва не подає ознак життя, зловмисники затягли тіло у воду та, поклавши зверху каміння, пішли з місця події.

Наступного дня молодший нападник повернувся на місце вбивства та викликав поліцію. Аби відвести від себе підозру, фігурант розповів, що знав чоловіка, схожого на вбитого, та осіб, з якими у нього нібито виникали конфлікти.

Однак хлопець викликав у поліцейських підозру. Співробітники відділу кримінальної поліції провели оперативні заходи та встановили причетність «заявника» до вбивства. Того ж дня оперативники затримали обох підозрюваних.

Спільникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України ( умисне вбивство за попередньою змовою).

Затриманим обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.