У Краматорську розпочали робити операції з заміни кришталика та лікувати складні травми ока. Проводять операції за допомогою нового ультразвукового обладнання та мікроскопа, повідомляє Суспільне.

Восени в другій міській лікарні Краматорська з’явилося нове офтальмологічне обладнання. Двічі на місяць операції проводить лікар-офтальмолог з Харкова, який має відповідну кваліфікацію. Пацієнтів обслуговують з усієї області.

«Ми встановили спеціальний мікроскоп і спеціальну машину для того щоб проводити на базі офтальмологічного відділення другої лікарні всі типи операцій. Як при ускладнених формах катаракти - в найважчих ситуаціях, так і при захворюваннях сітківки, таких як відшарування сітківки, ускладнення цукрового діабету, посттравматичні стани», - розповів лікар-офтальмолог, кандидат медичних наук Андрій Євтушенко.

Жителям Донеччини за півтора місяця зробили понад 30 таких операцій. З них 90% завершилися успішно, каже завідувач офтальмологічного відділення Сергій Тарасевич.

За його словами, в лікарні встановили обладнання, якого на Донеччині раніше не було.

«Це обладнання дозволяє проводити операції як на кришталику, так і на сітківці ока. Воно настільки специфічне і дороге, що раніше його можна було побачити лише в обласних містах, на зразок Одеси чи Києва», - говорить Сергій Тарасевич.

Операції проводять безкоштовно, але додаткові матеріали має купити пацієнт, додав завідувач відділення.