Станом на 2 грудня заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я Донецької області, визначених для профільної госпіталізації пацієнтів з СОVID-19, складає 35%.

Про це під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області повідомив заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко.

«Щодо завантаженості ліжок, які виділено під COVID-19. Станом на сьогодні з підтвердженим діагнозом знаходиться 600 осіб, з підозрою на COVID-19 - 645 осіб. З цієї кількості 30 дітей і 72 медичних працівника. Завантаженість ліжок складає 35%», - сказав Олександр Педенко.

Він нагадав, що наразі настав період сезонної захворюваності на грип. В середньому епідпоріг по області перевищено на 15%.

«За епідеміологічними даними це низька захворюваність, але про неї не треба забувати і дотримуватися всіх протиепідемічних заходів», - зазначив медик.