Шахтоуправління «Покровське» та загалом Метінвест Покровськвугілля намагаються допомогти тим, хто залишився без роботи в скрутні воєнні часи. Всім працівникам Покровської вугільної групи гарантуються стабільна зарплата та соціальний пакет. А ті, хто не має потрібної спеціальності, можуть її отримати у відділі навчання та розвитку персоналу шахтоуправління «Покровське».

Євген Мацицький – колишній мешканець Костянтинівського району і працівник «Українського бекону». Його підприємство закрилося, Євгена звільнили. Тепер він прийшов працювати на шахту.

Процедура прийому на роботу значно спрощена та скорочена за часом. Потрапити на консультацію до спеціаліста Центру кар’єри завжди багато бажаючих.

«У той час коли багато підприємств перестали функціонувати, підприємства Покровської вугільної групи продовжують роботу, – зазначає начальниця відділу найму Центру кар’єри Метінвесту Юлія Цикладзе. – Нагадаю, що Центр кар'єри фізично змінив локацію. Нині ми перебуваємо в шахтоуправлінні «Покровське». Інформацію про всі актуальні вакансії можна уточнити за номером гарячої лінії: 0-800-302-400».

Швидке узгодження всіх документальних формальностей – і майбутні працівники стають учнями. Сьогодні у відділі навчання та розвитку персоналу займається більше 100 осіб, і це абсолютний рекорд.

«У нас є і спеціальне, і курсове, й індивідуальне навчання, і виробничо-технічні курси, – розповідає начальниця відділу навчання та розвитку персоналу ПрАТ «ШУ «ПОКРОВСЬКЕ» Лариса Батрух. – Тут можна отримати масу професій: близько п'яти професій – з підземного комплексу та близько 12 – з поверхневого».

Серед майбутніх співробітників шахтоуправління «Покровське» є такі, хто має досвід роботи в іншій сфері. Наприклад, у цій групі, яка проходить практичне заняття з завантаження та вивантаження, є колишні водії, залізничники, будівельники. Усі втратили роботу через війну, і всі прийшли працювати туди, де платять зарплату та надають соціальні гарантії.

«Раніше працював експедитором, зараз вирішив влаштуватися на шахту. Тут стабільна зарплата, до того ж, поряд із домом», – каже майбутній кріпильник Сергій Желнов.

Навіть ті, хто раніше працював сам на себе, зараз шукають стабільність на шахті.

«Була приватним підприємцем, але так склалася ситуація через війну, що довелося вийти на підприємство», – розповіла майбутня машиністка насосних установок  Вікторія Кульшова.

За час війни Центр кар'єри Метінвесту вже працевлаштував більше півтисячі осіб на різні спеціальності як підземного, так і поверхневого комплексу. І набір на роботу не припиняється.