У Покровську виявлених випадків COVID-19 немає, 67 осіб знаходяться в самоізоляції. Отримано результати аналізів городян, які першими відправилися на самоізоляцію. Відповіді негативні, тобто люди не хворі. Про це повідомила виконуюча повноваження покровського міського голови Ірина Сущенко в щоденному відеозверненні.

«Ситуація по коронавірусу в Україні: 549 випадків зараження, 13 з них летальні, 69 інфікованих осіб виявлено за останню добу, – нагадала Ірина Сущенко. – В області ситуація не змінилася – 6 випадків коронавірусної інфекції».

У Покровську щодня проходять засідання медичного штабу. Медики розробляють план організації лікування, вирішують питання поставок, шукають постачальників.

«По лінії обласного управління охорони здоров'я облдержадміністрації виділені 200 тестів для аналізів на місці, в наших лікарнях», – повідомила Ірина Сущенко.

Комунальні підприємства проводять дезінфекцію. У місті працює 8 бригад. Поставлено завдання проводити обробку кожного під'їзду щотижня.

Проведена зустріч з власниками рекламних конструкцій. Досягнута угода – 80% зовнішньої реклами буде віддано під інформування населення про карантин.

«Шановні жителі! Коронавірус швидко розповсюджується, сценарій подій в Україні дуже схожий на динаміку захворюваності в Іспанії. Іспанці дуже легковажно поставилися до карантинних заходів, і ось результат. Тому дотримуйтесь карантину, щоб швидше повернутися до звичного життя. Будьте здорові!» – завершила відеозвернення Ірина Сущенко.