Провідні економісти, урядовці та голови комітетів Верховної Ради обговорили етапи виходу з карантину та заходи з підтримки бізнесу під час засідання Ради з питань економічного розвитку України у вівторок, 28 квітня, інформує Урядовий портал.

Україна завершує підготовку медичної системи до проходження піку захворюваності на коронавірус та готова до наступного кроку – стабілізації економічної ситуації. Про це на засіданні повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Наступний пік захворюваності, якщо він буде, медична система зустріне підготовленою. Ринок насичений засобами індивідуального захисту, лікарні готові, люди дисципліновані в тому, щоб дотримуватись санітарних норм. Тепер Уряд сфокусується на підтримці малого та середнього бізнесу і стабілізації економічної ситуації», – повідомив Прем’єр-міністр.

Учасники наради обговорили представлені Урядом п’ять етапів виходу з карантину. Зокрема, акцентували увагу на тому, що одним з основних чинників відновлення економіки повинно стати збільшення проведення ПЛР-тестів – до 10 тисяч на добу.

Крім цього, учасники засідання порушили питання щодо надання фермерам можливості реалізовувати аграрну продукцію.

Денис Шмигаль повідомив, що наступного тижня Кабінет Міністрів планує затвердити постанову про те, як будуть діяти перші етапи виходу з карантину.

«Поки що ми прямуємо до піку, який за розрахунками Національної академії наук очікується з 3 по 8 травня. Проте, Уряд має план послаблень. І ми затвердимо, як саме будуть впроваджені перші етапи, щоб і бізнес, і громадяни мали змогу підготуватись до цього заздалегідь», – сказав Прем’єр-міністр.