У Гродівській громаді внаслідок обстрілу пошкоджено три будинки в селі Прогрес. Про це повідомив в.о. начальника Донецької обласної військової адміністрації Ігор Мороз у звіті про оперативну ситуацію в області на ранок 17 грудня.

У Головному управлінні ДСНС України в Донецькій області повідомляють, що вночі рятувальники ліквідували пожежу в Прогресі, яка виникла внаслідок обстрілу.

«Сьогодні опівночі внаслідок ворожих обстрілів села Прогрес Покровського району виникли пожежі на території двох сусідніх приватних домоволодінь. На місці події працювали рятувальники 52 державної пожежно-рятувальної частини, які ліквідували загоряння трьох автомобілів на площі 18 кв. м. На гасіння пожежі залучалось 5 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки», – йдеться у повідомленні ДСНС.

Також на Донецькому напрямку, як повідомив Ігор Мороз, росіяни 7 разів обстріляли Курахівську громаду. У Кураховому поранено людину, пошкоджено 4 багатоповерхівки, 8 приватних будинків, заклад культури і промзону. У Веселому Гаю поранено людину, в Гострому пошкоджено 2 будинки. Під вогнем Красногорівка, Новомихайлівка і Костянтинівка Мар'їнської громади.

На Волноваському напрямку двічі обстріляна Новоукраїнка Вугледарської громади.

На Горлівському напрямку в Іллінівці 1 людина загинула і 1 поранена. У Північному Торецької громади пошкоджено 2 багатоповерхівки і 1 приватний будинок. У Часовоярській громаді пошкоджені 2 будинки і 3 господарчі будівлі. У Костянтинівці пошкоджено складське приміщення.

На Лисичанському напрямку обстріляні Сіверськ і Торське Лиманської громади.

Всього за добу росіяни вбили одного жителя Донеччини, поранили трьох.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Новогродівці ідентифікували всіх загиблих під завалами багатоквартирного житлового будинку, в який влучила ракета 29 листопада.