Протягом доби рятувальники Донеччини залучались до ліквідації 33 пожеж на території області, три з яких виникли внаслідок обстрілів. Про це повідомляють у Головному управлінні ДСНС України у Донецькій області.

Зокрема вчора внаслідок обстрілу села Гришине Покровського району виникло займання житлового будинку, двох господарчих споруд, автомобіля та сухої трави на території двох домогосподарств.

«Рятувальники 51 державної пожежно-рятувальної частини, які прибули на місце події, ліквідували загоряння споруд на площі 204 кв. м та 2,9 га сухостою», – повідомляють у ДСНС.

Того ж дня в селищі Шевченко Покровського району рятувальники залучались до ліквідації пожежі в двох приватних будинках та чотирьох господарчих спорудах. З вогнем боролися рятувальники 83 ДПРЧ, але через повторний обстріл місця робіт вони були вимушені призупинити гасіння пожежі.

Також повідомляється про дві пожежі в Костянтинівці. Там вогнеборці ліквідували загоряння покрівлі та перекриття приватного житлового будинку на площі 72 квадратних метрів. Причина та обставини пожежі встановлюються. Сьогодні о 05:24 рятувальники прибули для гасіння літньої кухні, гаражу та автомобіля. О 07:25 загоряння на площі 50 квадратних метрів було ліквідоване.

«Крім того, минулої доби вогнеборці ліквідували 20 займань на відкритих територіях, 1 з яких виникла внаслідок обстрілу. Вогнем знищено понад 26 га сухої рослинності», – повідомляють у ДСНС.