Прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ДП «Селидіввугілля». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Прокуратурою Донецької області за інформацією головного Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами державного підприємства, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст. 364 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що у 2018-2019 роках посадові особи ДП «Селидіввугілля», зловживаючи службовим становищем, уклали договори із приватними підприємствами на поставку неякісного гірнично-шахтного обладнання та проведення капітального ремонту конвеєра у відокремленому підрозділі «Шахта Курахівська».

Учора, 5 лютого 2020 року, проведено 9 санкціонованих слідчим суддею обшуків на території офісних та складських приміщень вказаних підприємств, за місцями мешкання посадовців, виявлено та вилучено гірнічно-шахтне обладнання та документацію щодо нього.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП у Донецькій області. Наразі встановлюється коло осіб, причетних до вказаного злочину. Проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії.