Питання заборгованості по зарплаті на підприємствах Донеччини обговорили сьогодні на засіданні Міжвідомчої робочої групи під головуванням Першого віце-прем'єр-міністра України - Міністра економіки України Олексія Любченка. Про це повідомив очільник області Павло Кириленко.

Загальна сума заборгованості перед робітниками області становить 675,2 млн гривень, із них майже 300 млн – це борги приватних підприємств-банкрутів.

«Що стосується державних підприємств, то тут проблеми існують тільки у вугільновидобувній галузі, при чому найбільший боржник – «Вугільна компанія «Краснолиманська» – винна своїм працівникам 125,5 млн грн. Надії на вирішення цих проблем покладаємо на міністерську програму «Реструктуризація вугільної галузі»», - написав губернатор.

Окремо зупинилися на забезпеченні комунального підприємства «Вода Донбасу», яке виконує стратегічно важливу роботу з постачання води, але теж має фінансові труднощі. Для їх вирішення потрібна підтримка держави.

Донецька облдержадміністрація веде постійну роботу із керівниками підприємств-боржників щодо скорочення витрат та оптимізації структури підприємств, прискорення претензійно-позовної роботи з дебіторами, складання графіків погашення заборгованості в найкоротші терміни. Крім того, неодноразово надсилались листи у профільні відомства та до вищого керівництва держави з пропозиціями щодо вирішення цих проблем.

«Працюємо, щоб рішення були знайдені та втілені», - резюмував Павло Кириленко.