Учора, 23 січня у Краматорську відбулося засідання колегії облдержадміністрації під керівництвом голови облдержадміністрації Павла Кириленка. Участь взяли керівники районних державних адміністрацій, місцевого самоврядування, правоохоронці та військові.

У ході засідання розглянули важливі для розвитку області питання, зокрема про хід виконання Регіональної комплексної соціальної програми «Молодь і сім’я Донеччини» на 2016-2020 роки», підсумки роботи системи соціального захисту населення області за 2019 рік та основні напрями роботи на 2020 рік, план заходів на перше півріччя 2020 року з реалізації Програми національно-патріотичного виховання дітей і молоді в Донецькій області на 2016-2020 роки та стан виконання державної кадрової політики на території Донецької області та реалізацію основних завдань у цій сфері.

Павло Кириленко зазначив, що це перша колегія у цьому році. Тому є необхідність докласти всіх зусиль для реалізації вже запланованих проєктів, які стосуються розвитку області у 2020 році.

«Якщо громада бачить, що необхідних коштів для реалізації проєкту немає, вона може звернутися до облдержадміністрації з пропозицією щодо співфінансування, або шукати альтернативні варіанти. Проблемні питання беруться на контроль та чекаю доповідей від відповідальних осіб», – зауважив очільник області.

На засіданні також виступили начальник Головного управління Національної Поліції у Донецькій області Микола Семенишин. Він розповів про результати боротьби із злочинністю, забезпечення публічної безпеки і порядку у 2019 році. За його словами, минулого року поліцейські працювали за новими критеріями оцінки, тому 2019-й був визначальним роком для правоохоронців. Основними задачами були створення безпечних умов під час проведення виборів Президента України, чергових парламентських виборів та місцевих виборів в об’єднані територіальні громади.

Останнім спікером виступила начальник філії Донецького обласного управління Ощадбанку Світлана Яківчик щодо співпраці Ощадбанку с органами місцевого самоврядування, бізнесом, а також про плани на 2020 рік у Донецькій області. Доповідач повідомила, що за 2019 рік показники з надання кредитів представникам мікро, малого та середнього бізнесу збільшено на 35%. Ощадбанк - єдиний уповноважений банк, який займається виплатою субсидій. За півроку у Донецькій області було виплачено 174 млн субсидій 230 тисячам мешканців. У 2020 році Ощадбанк планує відкрити свої відділення у Бахмуті, Маріуполі та Покровську.

dn.gov.ua