20 лютого в Донецькій ОДА під керівництвом заступників голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна та Дениса Клюшникова відбулась робоча нарада з питань безпеки дорожнього руху.

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники балансоутримувачів автомобільних доріг, Національної поліції в Донецькій області та управління Укртрансбезпеки у Донецькій області.

Під час заходу обговорили перелік виявлених аварійно-небезпечних ділянок на автомобільних дорогах області та механізм розробки заходів для мінімізації кількості дорожньо-транспортних пригод, зниження рівня аварійності на вказаних ділянках автомобільних доріг області, доцільність встановлення, визначення типу, функцій, вартості закупівлі та обслуговування, механізму встановлення засобів фіксації правопорушень в автоматичному режимі, а також технічний стан автомобільних доріг загального користування під час здійснення їх зимового експлуатаційного утримання.

За словами представників Національної поліції, в Донецькій області найбільш аварійними, зі смертельними випадками, є місця, які знаходяться на території міст Костянтинівка, Мирноград, Торецьк, Олександрівка та Авдіївка. В середньому по кожному місту від 2 до 5 місць, де є велика концентрація аварійних випадків.

Як зазначив заступник очільника області, Прем’єр-міністр доручив активізувати роботу координаційних рад при обласних державних адміністраціях з безпеки дорожнього руху для мінімізації скоєння дорожньо-транспортних пригод та зменшення смертей на дорогах області.

«Необхідно розглянути питання впровадження системи автоматичної фіксації порушень за допомогою камер відеоспостереження на аварійно-небезпечних ділянках доріг області, забезпечити приведення до належного експлуатаційного стану автомобільні дороги, зокрема місця концентрації дорожньо-транспортних пригод та аварійно-небезпечні місця на відповідних дорогах. Також необхідне обладнання технічними засобами організації дорожнього руху – облаштування освітлення на пішохідних переходах, створення острівців безпеки, установка світлофорів тощо», – зауважив Вадим Філашкін.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації